Hvorfor parterapi?

Når vores parforhold kører på skinner, kan vi klare hele verden.

Foto: Signe Ryge

Når vores parforhold kører på skinner, kan vi klare hele verden. Hvis vi har kærlig opbakning og omsorg fra vores partner, står vi ikke alene og har altid en at vende hverdagens strabadser med.  Det giver os en oplevelse af tryghed og en tro på, at det hele nok skal gå, når bare vi har hinanden og har hinandens ryg. Livet er bare bedre, når der er ro på bagsmækken, og når kærligheden har gode vilkår for at trives.  

Men når vi ikke kan få det til at fungere med vores elskede, og parforholdet halter derud med tilbagevendende og udmattende konflikter, ja, så påvirker det også hele vores liv – men negativt. På de dårlige dage kan vi rammes af håbløshed og følelsen af, at det her aldrig kommer til at gå.  

Det tager en frygtelig masse energi at være i et dårligt fungerende parforhold. Faktisk er det enormt anstrengende og dræner os for kræfter. 

Den gode nyhed er, at al den energi kan bruges til noget helt andet og langt mere givende: Nemlig at arbejde aktivt og kærligt med vores parforhold. Langt de fleste parforhold kan nemlig blive stærke igen, hvis vi passer og plejer det ordentligt. Præcis som vi gør med genoptræning efter en sportsskade. 

Det seje træk

Det er et langt og sejt træk, men heldigvis sidder du her i parterapien med din kæreste eller ægtefælle, et menneske som du grundlæggende elsker og ønsker at blive sammen med.  Og heldigvis har vi i terapien fokus på at træne alt det positive mellem jer, så træningen bliver i en kærlig og anerkendende ånd. 

Kræver det en solidt stykke arbejde? Ja! Men det er både skægt, bevægende, inspirerende og helt sikkert dybt lærerigt undervejs. Og findes der egentlig noget vigtigere at bruge tid på end jeres parforhold? Det er en investering, der helt sikkert giver afkast. Uanset aktiemarkedet.  

 

Foto: Signe Ryge